Slovo Park at a Glance

Slovo Park is situated in a politically and socially sensitive stretch of land south of Soweto. The community has been known by national government as Nancefield, by local council as Olifantsvlei and in the last five years as Slovo Park – named in honour of South Africa’s first minister of housing and former Umkhonto we Sizwe General, Joe Slovo.

The forced changing of identity reflects an on-going struggle faced by the leadership of Slovo Park to gain recognition as a legitimate settlement to access governmental support. This battle has been fought through constant shifts in governmental policy, power and promises for the community of Slovo Park. Their only tactics comprising of service delivery protest, painstaking formal requests for upgrade and currently a lawsuit against the City of Johannesburg.

Currently the community of Slovo Park with its development partners are strategizing this key social and political move.


THIS SITE SERVES AS A PORTAL FOR THE COMMUNITY OF SLOVO PARK & THE VARIOUS DEVELOPMENT PARTNERS TO SHARE THE JOURNEY OF RE-DEVELOPMENT.

NEWSFEED



.

Thursday, November 18, 2010

Day 33: Towards the Six Week Goal

Today the site was alive with activity and many hands and new faces eager to help the Slovo Building Team, reach their Six Week Goal. The paving was quickly laid, after arriving at site at 10:00pm the previous night. A special thank you must be given to all the soccer fans who abandoned their vuvuzelas,and drinks at the local taverns and came to offload 10 000 pavers till  00:30 AM in  the morning.

Bollards were placed to define the edges further and to make sure that the meeting space stays a place for people and not cars

Grass were palnted with the help of young and old, everyone eager to lend a hand.



 Doeps continued to paint the post boxes. Today he was ontop of the world enjoying his view from above the post boxes' roofs.
 The new locks for the post boxes were installed, and the new store room was inaugurated.


 The tilers worked hard to try and finish the slate tiles, it is promising to look beautiful.

 Today, for the first time, the new post box kiosk was used to serve lunch from.